Vandra

I Filipstads kommun finns vandringsleder för alla, kultur- eller naturintresserade, oerfarna som erfarna. Vandra i centrum och upplev Nils Ferlin och John Ericsson, ut i naturen runt knuten på stugan eller ge dig ut i skogen där bara djuren och naturen hörs.

I Filipstads kommun finns alla möjligheter till rekreation och aktiv fritid i rogivande miljö.

Naturreservat såsom Högbergsfältet i Persberg och Tibergs udde i Långban är fina strövområden att utforska över dagen.

Vandra på Brattforshedes naturvårdsområde som består av fyra stycken naturreservat med helt olika typer av natur, sandyner, mossar, dödisgropar. Lungälvsravinen är en av dessa och bjuder på en regnskogskänsla.

Rämsbergsleden mitt i "vildmarken" utanför Lesjöfors är också ett guldkorn att besöka. Barnen hittar sin favorit på Trollstigen i Lesjöfors, en 3 km lång vandring bland tomtar och troll.

Brattforshedens naturvårdsområde med dess olika reservat har alltifrån sandyner, mossar och regnskogskänsla vid Lungälvsravinerna kan varmt rekommenderas.

Kalhyttans sport och friluftsområde är en pärla tillgängligt några km från centrala Filipstad. Stigar för stavgång, mountainbike, löpning - på vintern rekommenderas varmt skidåkning på konstsnö från tidig höst. Kalhyttan är en anläggning för hela familjen. Du vet väl om att det finns möjlighet att hyra hus i sportbyn strax intill?

Varmt välkommen att vandra hos oss.