Fabriksförsäljning Barilla/Wasabröd

Vill du handla knäckebröd och pasta till kanonpriser? Då bör du ta en tur till Barillas fabriksförsäljning i Filipstad.
Barilla/Wasabröd har funnit i Filipstads sedan 1931 och intill fabriken finns en butik med fabriksförsäljning av Wasabröd och Barillas produkter.

Passa också på att ta del av företagets historia i den kombinerade museet och butiken. Avsluta besöket med en fika i kaffehörnan.

Researrangörer har möjlighet att förboka kaffe/bulle eller lunch.

Öppettider: Måndag-fredag 13-18. Lördag och söndag stängt.
Öppettider
INFO
Plats
Måndag-fredag 13-18. Lördag och söndag stängt.
Arrangör
Barilla Sverige AB/Wasabröd
Konsul Lundströmsväg 11
682 82 Filipstad
butik@barilla.com
Namn
Barilla Filipstad
Adress
Konsul Lundströms väg 11
682 82 Filipstad
Kommun: Filipstad
Ulf Elmér
Beskrivning
Varumärket WasaSedan 1919 är Wasa den största tillverkaren av knäckebröd i världen, och produkterna säljs i 40 olika länder, från Skandinavien till USA. År 1999 blev Wasa en del av Barilla-koncernen tillsammans med många andra bagerivarumärken som till exempel Mulino Bianco, Harrys och Pavesi. Wasa har bageri i Filipstad, Sverige, och i Celle, Tyskland. Från dessa två platser bakar vi knäckebröd och andra bageriprodukter till flera länder runt om i världen. De största marknaderna för Wasa, utanför Sverige, är övriga norden och Tyskland tätt följt av Polen, Nederländerna, Frankrike och USA. BarillaBarilla, som ursprungligen grundades 1877 som en bröd- och pastabutik i Parma, har vuxit under de senaste 130 åren. Idag tillhör Barilla-koncernen en av de största italienska livsmedelsföretagen i världen. Företaget har mer att 18.000 anställda, som letts av en enda familjs entreprenörsanda. Idag är det fjärde generationens syskon: Guido, Luca, Paolo och Emanuela Barilla.
Tillbaka
Besök hemsida
Butiker
Gårdsbutik
Museum