8
jun
25
aug

Sommarutställning Långban

Gunnar Kaj är blomsterkonstnären som gjort uppmärksammade utställningar. Till sommarens 2019 inspirerar Gunnar Kaj Långban Moderna med en utställning om naturens och platsens förgänglighet.
Det är Långbans Gruv- och Kulturby som ser ljuset och grönskan efter en lång mörk vinter. Med blommor, grenar och föremål iscensätter Kaj ett tidevarv av blomstring, åldrande och död. Paralleller kan dras mellan växternas livscykel och Långbans Gruv- och kulturby som visar spår av en blomstring som har vissnat bort.
Om Gunnar Kaj
Gunnar Kaj har gjort ett flertal uppskattade utställningar. Efter att under fjolåret ha formgivit utställningen ”Mellan björk och bambu” vid Carl Larssongården i Sundborn utformar han under våren 2019 sin tredje utställning med växande inslag på Thielska galleriet i Stockholm. ”Systrarna Jobs – keramik och textil. Mönsterglädje och blomsterkonst.”
Även på Fredriksdals slott, i Rosendals trädgård, i Wij trädgårdar och i orangeriet på Ulriksdal har Gunnar utformat blomsterutställningar. I vår visas utställningen ”Tankar på penséer” i orangeriet vid Sofiero slott.
Förutom utställningar utformade Gunnar Kaj under fjorton år blomsterarrangemangen för Nobelbanketten i Stockholms stadshus. För svenska staten har han gjort blomsterdekorationer för en premiärministermiddag i Bryssel, midsommarblommor på världsutställningen i Shanghai och en Linnéinstallation på svenska kulturhuset i Paris. Kaj håller även föredrag och kurser om sin syn på blommor och har nyligen gett en inspirerande workshop i Beijing, Kina.
Under sommarn bor Gunnar i Hallboda nära Vätö och hämtar mycket inspiration från Roslagsnaturen. Han är utbildad bildlärare och har varit verksam i många år som illustratör. Han har skrivit böckerna ”Låt det blomma! – om Nobelblommor och annat vildvuxet” samt ”Blommande rum – inspiration och idéer för ett levande hem”.

Vernissage 8 juni kl.13:00
INFO
Plats
Arrangör
Namn
Långban Gruvby- & kulturby
Adress
Hyttbacken Långban
682 92 Filipstad
Kommun: Filipstad
Värmlands museum/Larseric Vänerlöf
Beskrivning
En av de mineralartrikaste platserna i världen. Gruvlave och hytta. Naturreservatet Tibergs udde. Födelseplats för de berömda bröderna Ericsson.
Tillbaka
Filipstad
Besök hemsida

Priser

Pristyp: Biljett
Pris: 60 kr
Beskrivning:
Entrépris: 60 kr (Fri entré för barn & unga under 25 år. Guidningspris: 40 kr. Paketpris entré och guidning 80 kr.

Tillfällen

2019-06-08 10:30 - 2019-08-25 14:00