Anna Karolinas B&B

Historiskt boende i John Ericssongården i mineralartrika Långban. Anna Karolinas Kök erbjuder rum för resande i två kammare med gemensamt kök och dusch/toalett.
Varmt välkomna.
Nils kammare är en ljus och vacker kammare med utsikt över Hyttsjön. Kammaren har fått sitt namn för att påminna om Sveriges store kanal- och järnvägsbyggare Nils Ericson som föddes här 1802. Här finns separata sängar, sittgrupp och klädskåp. Snidade lampetter skapade av Mats i Taserud sprider ljus över tillvaron och sängarna.

Johns kammare är det mysiga inre rummet där den store svensk-amerikanske uppfinnaren John Ericsson ska vara född 1803. Kammaren är möblerad med en stor härlig dubbelsäng med separata täcken. Här finns också bekväma Emma-fåtöljer och ett golvur från 1794 som en gång rentav ägdes av familjen Ericsson. Väggarna pryds bl a med bilder av John Ericssons "Monitor" efter slaget vid Hampton Roads. Denna kammare har också plats för en extrasäng.

Den mellersta kammaren är idag inrättad till gemensamt kök med köksspis, kylskåp, microugn, vattenkokare och kaffekokare. Här hänger kopparbunkar på väggarna och bland möblerna märks bl a rejäl kökssoffa (kanske från familjen Ericssons tid) och en gammal bergsmansbänk.

I köket äter ni vår kontinentala frukost eller något ni själva tillagar.

Möjlighet att låna tvättmaskin.
INFO
Plats
Arrangör
Anna Karolinas Kök
John Ericssongården Långbans Gruvby
682 92 Filipstad
annakarolina@historiemat.se
Namn
John Ericssongården
Adress
Kommun: Filipstad
Tillbaka
Besök hemsida